Címlap

 

logo_szovetseg

line_700x4

KÖSZÖNTŐ

Szövetségünk 2005. november 25. napján alakult 15 alapítvány és egyesület összefogásával.

Célunk, hogy az egymással olykor konkuráló civil szervezetek, illetve az orvosi / intézményi kar munkáját összehangolva, ezen szervezetek együttműködését erősítve hozzájáruljunk a Magyarország területén kezelt daganatos és leukémiás gyermekek minél eredményesebb gyógyításához, kezeléséhez és rehabilitációjához.

Szervezetünk,mint a magyarországi gyermekrákkal foglalkozó alapítványok és egyesületek hivatalos szövetsége tagjai által képviselettel rendelkezik az ország területén működő összes gyermek onko-hematológiai centrumban, ezáltal Országos Szövetségünkben különösen biztosított a kiegyensúlyozott szakmai és civil érdekképviselet , melynek legitimitását rendkívül fontosnak tartjuk megismertetni minél szélesebb társadalmi körben.

Szövetségünk 2012 tavaszán mint alapító tag csatlakozott az Etikus Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületéhez, ezzel is kiemelve, hogy számunkra mennyire fontos, az adományok útjának átláthatósága, és a támogatások megfelelő módon történő felhasználása legyen az egy gép vásárlása, illetve egy nagy beruházás kivitelezése.

 

 

Mi cselekszünk! Együtt, Önökkel együtt a gyógyítás diadaláért már 7. éve!

 

 

 

Magyari Beck Eduárd

elnök

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat kórházaiban folyó gyógyító munkát és az ott kezelt daganatos gyermekeket támogató civil szervezetek erőiket egyesítették és megalakult az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért szervezet, mely a magyarországi gyermekrák szervezetek hivatalos szövetsége. A Fővárosi Bíróság 2005 november 25-i végzésében a szövetséget kiemelkedően közhasznú szervezetként nyilvántartásba vette.

Tevékenységünk:

 • A Magyar Gyermekonkológai Hálózat gyógyító központjaiban zajló fejlesztések kiegészítő finanszírozása, a fenti intézmények részére orvosi műszerek rendelkezésre bocsátása, továbbá rehabilitációs és prevenciós programok kidolgozása és megvalósítása.
 • A rákbeteg gyermekek gyógyulásához és a gyógyult gyermekek társadalmi visszailleszkedéséhez szükséges esélyegyenlőség biztosítása.
 • A nemzetközi kezelési módszerek hazai bevezetése, ill. ennek elősegítése.
 • A gyógyuláshoz elengedhetetlenül szükséges és hiányzó feltételek (regionális és országos) felmérése a szakmai követelményekkel, a gyermekek és a szülők elvárásaival összhangban. Ennek megfelelő teljesítési terv készítése, a feladatok ütemezése, és megvalósítása.
 • Egészségügyi képzés, továbbképzés és felvilágosítás.
 • A gyógyulást elősegítő kiadványok szerkesztése, gyermekprogramok szervezése.
 • A szövetségi tagok együttműködésének koordinálása.
 • Megfelelő propagandával, a célok széles körű ismertetésével adományok és állami támogatás szerzése.
 • Hazai és nemzetközi pályázatok készítése.

Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért
Adószám: 18255951-1-43
Bankszámlaszám: 11742001-20056560

 

terkep_szovetseg_kicsi

spacer_500

spacer_elerhetoseg

 • Facebookbullet_tovabb_white
 • 06-30-4166094 , 061/210-49-80
 • 06-1-2104980
 • Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 • www.szovetsegunk.hu bullet_tovabb_white
 • Iroda:1096.Budapest Haller utca 26.
 • 1094 Budapest, Tűzoltó utca 7-9.
 
Üzemeltető:HQNet Kft
Ecotor garázskapu Garázskapu

alapítvány,alapítványok,játszóház alapítvány,sote,játszóház tűzoltó utca,együtt,daganat,daganatos gyermekekért alapítvány,országos,szövetség a daganatos és leukémiásgyermekekért,tumor leukémiás gyermekekért alapítvány,játszóház,ronald mcdonald gyermeksegély alapítvány,peremartoni krisztina,játszóház tűzoltó utcai gyermekklinika,leukémiás és daganatos gyermekek,www.sotejatszohaz.hu
játszóház beteg gyermekek,kórházi ápolás,gondoskodás,folamatos ápolás,játszóház alapítvány adószám,rendelkező nyilatkozat,Együtt a Daganatos Gyermekekért Kiemelten Közhasznú Alapítvány,Orvosi  műszerek és eszközök,Családsegítő program,Anyagi támogatás, Családlátogató nővérek,Darvas Mónika és Gaál Anna,Mama-lakások, Személyszállító autó működtetése,Szabadidős programjaink,Rehabilitációs programjaink,Alkotó délutánok,A foglalkozások célja kettős: lekötni a gyermekek figyelmét és lehetőség szerint fejleszteni képességeiket.Segítő füzetek,Segítek, hogy gyógyulj !,Játszóház, Játszóház alapítvány,Tájékoztató dagantos gyermekek szülei részére.,Gyere velem tornázni !Takácsné Stalter Judit - elnök,A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat,2005. augusztus 25-én megalakult az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért egyesület.A Magyar Gyermekonkológai Hálózat gyógyító központjaiban zajló fejlesztések kiegészítő finanszírozásaA rákbeteg gyermekek gyógyulásához és a gyógyult gyermekek társadalmi visszailleszkedéséhez szükséges esélyegyenlőség biztosítása.Egészségügyi képzés, továbbképzés és felvilágosítás.A gyógyulást elősegítő kiadványok szerkesztése, gyermekprogramok szervezése.
A szövetségi tagok együttműködésének koordinálása.A Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítványt 1990 márciusában jegyezte be a bíróságAz Országos Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Intézet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II.Gyermekgyógyászati Klinikája és Csizmadia Tamás alapították.Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Az Alapítvány kuratóriumának elnöke Dr. Szende Béla egyetemi tanár, alelnöke Dr. Schuler Dezső Az játszóház Alapítvány célja a daganatos vagy leukémiásgyermekek gyógyításának, ill. azok feltételeinek, valamint e gyermekek kórházi környezetének, a kezelés ideje alatt a szülői kórházi (kórház melletti) tartózkodásának és a gyermekek kórházba szállításának elősegítése. További feladata a kezelés alatt- és után a kórházi- és üdülőhelyen, táborban történő rehabilitáció, a gyermekeknek kulturális szórakozás lehetőségek biztosítása. A klinikával szemben lévő épületben a brit Leukémiás Gyermekekért Alapítvány (Clic) által játszóház Alapítványunknak adományozott hat 47m2-es garzonlakást tart fenn Az Alapítvány hozzájárul a bakonyszűcsi Rehabilitációs Otthon fenntartásához.Az adományozás módja,A játszóház lapítványunk az adományokat magánszemélyektől, jogi személyektől és az adóból felajánlott 1%-os összegekből kapja Az Alapítvány küldetése
A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta segít magyar családokon, akiknek súlyosan beteg gyermeke elhúzódó, és az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át.
Jótékony kezek munkája - a budapesti Ronald HázA budapesti Ronald Ház 1999. őszétől áll a vidéki beteg gyermekek és családjaik rendelkezésére - kezdetben 7 apartmannal, majd a 2001-ben elvégzett bővítést követően immár 20 apartmannal. Ez a Ház volt a világon a kétszázadik, Közép-Kelet-Európában pedig az első Ronald Ház. Miskolcon épült a második hazai - a világon a 240. - Ronald Ház 2004-ben, itt 12 apartman várja a családokat.
A Ronald Ház igazi béke szigete, a gyerekek itt a betegségükről megfeledkezve A miskolci Ronald McDonald Ház 2004-ben nyitotta kapuit A McDonald's étteremlánc által 2003-ban szervezett jótékonysági rendezvényekből befolyt rekordösszegű támogatásoknak köszönhetően 2004. őszén a miskolci Gyermek Egészségügyi Központ területén nyitotta kapuit a második magyarországi apartmanház.Adománygyűjtő tevékenységünkhöz a perselyeken kívül számos módon hozzájárulhat,Adója 1%-nak felajánlásával,Tárgyi adományt, elsősorban könyvet, játékot, elektronikai berendezéseket is szívesen fogad az alapítvány.játszóház

Hirdetés